Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Képek a családomról

A napi ezerféle munkához a biztos hátteret a családom jelenti. Feleségem szintén matematika-fizika szakos középiskolai tanár, gyermekeim felnőttek, mindketten Budapesten dolgoznak. Kazincbarcikán élünk egy kertes házban, amelyet nagyon szeretünk.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Zádori Éva - Szeged, evazadori@gmail.com

2013.12.11 22:35

Tisztelt Igazgató Úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy az igazgató elrendelheti-e a heti 40 óra kimutatását egy íven, vagy csak a kötött 32-vel kell elszámolni?

Paksi Adrienn - paksi.adrienn@gmail.com

2015.01.25 17:17

Tisztelt Igazgató Úr!

Logopédusként dolgozom. A próbaminősítésen túl vagyok és elvégeztem a szaktanácsadói képzést.
Számomra a 32 óra kötött munkaidőből -az órakedvezmény függvényében- 18 óra lett a gyermekekkel töltött közvetlen foglalkozási idő.
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ha szakemberhiánnyal küzdünk, akkor az igazgatóm elrendelhet-e számomra kötelező túlórát. (?)
Ismerem az OH állásfoglalását, de találtam egy másik rendelkezést is.
Szeretném idézni, mert nem tudom, hogy a fent említett esetben melyik rendelkezés vonatkozik rám.
Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel: Márkusné Paksi Adrienn


"(4)45 A neveléssel-oktatással lekötött munkaidejét meghaladóan a pedagógusnak további tanórai és egyéb foglalkozás, pedagógiai szakszolgálati közvetlen foglalkozás megtartása akkor rendelhető el, ha

a) a munkakör nincs betöltve, a pályázati eljárás idejére,
b) a munkakör nincs betöltve, és az álláshelyre kiírt nyilvános pályázat sikertelen volt, feltéve, hogy a munkaközvetítési eljárás sikertelen maradt, és a pedagógusok állandó helyettesítési rendszerében sem áll rendelkezésre megfelelő szakember vagy
c) a betöltött munkakör feladatainak ellátása betegség, baleset vagy egyéb ok miatt váratlanul lehetetlenné vált.

(5)46 A (4) bekezdésben meghatározottak alapján az egy pedagógusnak elrendelhető tanórai és egyéb foglalkozások, pedagógiai szakszolgálati közvetlen foglalkozások száma egy tanítási napon a kettő, egy tanítási héten a hat órát nem haladhatja meg.”

Köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel: Adrienn


Petróczi Gábor - Re: paksi.adrienn@gmail.com

2015.02.17 07:59

Kedves Adrienn!

18 óra felett nem határozhatja meg az igazgató a neveléssel-oktatással eltöltendő idejét. Természetesen eseti helyettesítésre ebben az esetben is sor kerülhet napi 2, heti 6 óra időkeretben, de ez a "tanfelügyeleti" napját nem érintheti.

Demkó Tünde - demkotunde@gmail.com

2014.01.10 18:45

Tisztelt Igazgató Úr!
A pedagógus továbbképzés előző 7 éves ciklusát 2011. őszén teljesítettem. 2012. januárjától tehát járt volna számomra az átsorolás, de mivel a sorosban is éppen akkor léptem, ezért az iskolában azt mondták, csak úgy tudják beszámítani , hogy a következő soros nem 2015-ben, hanem 2014-ben lesz.
Most mégsem számították be. Jogos ez?Válaszát tisztelettel köszönöm!

Mester - istvanini@freemail.hu

2013.09.18 20:28

Tisztelt Igazgató Úr!
Igazgató vagyok, tanár, közoktatás vezető, minőségfejlesztés mestertanár. Kérdésem, besorolható vagyok-e egyetemi végzettségűnek?

Petróczi Gábor - Re: istvanini@freemail.hu

2013.10.24 20:20

Kedves Mestertanár Kolléga!
Sajnos nem, amennyiben az alapdiplomája főiskolai szintű. Hacsak nem minőségfejlesztést tanít, de ez igazgatóként cseppet sem valószínű. Írtam erről egy önálló bejegyzést.

Tölgyesiné Irmes Marianna - 2120 Dunakeszi, Barátság 40/A

2012.11.13 14:58

Kedves Gábor!
Szívből gratulálok a kitüntetésedhez, és ehhez a szép honlaphoz!
Régen találkoztunk már, így nagyon várom a pénteket, amikor Te segítesz majd eligazodnunk az új jogszabályok erdejében. Dunakeszin, a Radnótiban tanítok, nálunk lesz a Kistérségi Pedagógiai Nap, így aztán, mint házigazda fogadhatlak!
Örömmel látom szép családod, és jó újra látni Irénkét is, akin nem fogott az idő vasfoga.
Remélem lesz időnk pár szót váltani, addig is sok szeretettel üdvözöllek mindkettőtöket: Ria

Petróczi Gábor - Re: 2120 Dunakeszi, Barátság 40/A

2012.11.13 20:43

Kedves Ria!
Nahát, nagyon örülök, hogy pénteken találkozunk! Gondoltam persze rá, de nem tudtam, hogy ti lesztek a vendéglátók. Akkor várom a találkozást!!!