Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A munkáltató munkaidő-nyilvántartási kötelezettségéről

2013.09.02
A munkaidő kötelező nyilvántartásával kapcsolatos vezetői tevékenységről
 
316/2013. (VIII.30) Kormányrendelet pontosan meghatározza, hogy a köznevelési intézményekben az intézményvezetőnek milyen munkaidő-nyilvántartást kell vezetnie. Az előírás összhangban van a Munka törvénykönyvének 134. § (1) bekezdésével, amely a munkáltatót kötelezi a munkaidő nyilvántartására.
 
316/2013. (VIII.30) Korm. r. 17. § (7) Az  intézményvezető az  órarend és a  munkatervben meghatározott feladatok alapján az  iskolában/óvodában foglalkoztatott pedagógusok vonatkozásában munkaidő-nyilvántartást vezet, és a munkavégzést havonta igazolja.
 
A munkáltatónak a munkaidő nyilvántartási kötelezettségével kapcsolatban az alábbi gondolatokat teszem közzé:
·    A munkaidő nyilvántartását a törvény nem a munkavállaló, hanem a munkáltató feladatkörébe sorolja.
·    Semmiféle jogszabály nem rendeli el a pedagógusok (és az intézményvezetők) számára jelenléti ív vezetését.
·    Semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy a kötött munkaidő és a neveléssel-oktatással lekötött munkaidő munkavállaló általi, konkrét munkafolyamatokkal történő felhasználásáról bármiféle kimutatást, jelentést kellene készíteni. Ilyen munkáltatói utasítást ugyan jogszerűen rendelhet el a munkáltató, azonban az ilyen nyilvántartások a vezetés számára teljesen fölöslegesek és – megkockáztatható – teljes mértékben hasznosíthatatlanok.
·    A kötött munkaidő neveléssel-oktatással lekötött időtartamát hitelt érdemlően bizonyítják a haladási napló bejegyzései. Ezekről más nyilvántartás vezetése szükségtelen.
·    Az értekezleteken, fogadóórákon, intézményi továbbképzéseken való részvételt a rendezvény pontos időintervallumát megjelenítő jelenléti ív vagy jelenléti ív és jegyzőkönyv hitelt érdemlően tanúsítja.
·    A kötött munkaidő időtartama hitelesen bizonyítható chipkártyás beléptető rendszer adatainak dolgozónkénti importálásával és az összegzés aláírásával.
·    Az intézményben kötelezően eltöltendő kötött munkaidő igazolása a pedagógus számára kijelölt kötelező munkaidőt elrendelő írásos beosztás egyszerű munkáltatói aláírásával is megoldható. Ehhez semmiféle érdemi számolás, összegzés, egyéb fölösleges művelet nem szükséges.
o   Figyelem, a Mt.103. § (1) bek. által legalább három, legföljebb hat óra munkavégzést követően 20 perces munkaszünetet (ebédszünet) kell biztosítani, amelyet a Mt. 103. § (6) bek. szerint több részletben is kiadhat a munkáltató.
o   A Mt. 86.§ (3) bek. elrendelése szerint a munkaközi szünet nem része a munkaidőnek.
·    A nem kötött munkaidő igazolásának kérdése más természetű, hiszen ennek teljes mértékben vagy részben intézményen kívüli felhasználását, beosztását a munkavállaló jogosult meghatározni. Éppen ezért annak ellenőrzése gyakorlatilag lehetetlen. A munkavállaló tehát akkor jár el racionálisan, ha a heti 40 órás teljes munkaidő és a 32 órás kötött munkaidő közötti (a munkavállaló szabad beosztása alapján) felhasznált munkaidőt minden alkalommal – külön vizsgálat és dokumentáció nélkül – igazolja.
 
A legegyszerűbb munkáltatói igazolási módszer tehát az alábbiakban körvonalazható:
·         minden egyes pedagógus számára kijelöljük a hétfőtől péntekig terjedő napokra a kötött munkaidő naponként változó időintervallumát,
·         a teljes hetekre elrendelt kötött munkaidő összegét szerepeltetjük az elrendelő dokumentumon (a töredék hetekkel, hiányzó napokkal nem kell foglalkoznunk),
·         a heti 40 órából hiányzó 8 órát pedig heti összes óraszámként minden további vizsgálat nélkül igazoljuk!
 
 
Kazincbarcika, 2013. szeptember 2.
 
Petróczi Gábor
igazgató, közoktatási szakértő

 

 

A mappában található képek előnézete Épületrekonstrukció

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

(Rácz Csaba, 2013.09.05 13:26)

Tisztelt Szakértő Úr!

3 kérdés merült fel bennem a fent említett kormányrendelet áttanulmányozása után.

Az első az, hogy a rendelet 1. szakaszának 2. bekezdése kimondja: "A rendelet IV. fejezetének hatálya csak a közalkalmazottakra terjed ki." Kérdésem az, hogy akkor a nem közalkalmazott pedagógusokra/intézményekre mi vonatkozik?

A második észrevételem az, hogy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak finanszírozott létszámánál szerepel a pedagógiai felügyelő, ugyanakkor a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörök fizetési besorolásánál nem található meg a pedagógiai felügyelő. Milyen végzettséggel alkalmazható valaki pedagógiai felügyelő munkakörben?

A harmadik kérdésem pedig az, hogy arról említést tesz a rendelet, hogy mi a helyzet abban az esetben ha kollégiumban nem lett megszavazva a pedagógiai felügyelő munkakör bevezetése ("Azokban a kollégiumokban, amelyekben a pedagógiai felügyelői munkakör nem került bevezetésre, a pedagógus neveléssel-oktatással lekötött munkaideje heti harminc óra"), arról azonban nem, hogy mi van abban az esetben ahol megszavazták.

Válaszát előre is köszönöm!

Re: Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

(Zsófi, 2013.09.05 13:37)

Tisztelt Szakértő Úr!
A 2011.évi CXC.törvény 62.§. (10) bekezdést felülírta az életpálya modell? Itt is 22-26 óra a tanítással lekötött munkaidő?
Köszönettel: Zsófi

Re: Re: Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

(Kati, 2013.09.06 13:12)

Kérem segítsen! Vezetőként 8 óra a kötelező óraszámom. Mennyi időt kell az intézményben tartózkodnom? (papíron)
Köszönettel!

Re: Re: Re: Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

(Petróczi Gábor, 2013.09.18 19:30)

Kedves Kati!

Legalább 32 órát, hiszen ennyi a kötött munkaideje! De többet is fog!!!

juhaszneeva47@gmail.com

(Juhászné, 2013.09.11 07:41)

Tisztelt Petróczi Úr!
Nagy érdeklődéssel olvasom cikkeit, amelyek nagyon hasznosak, hiszen úgy érzem, jelenleg talán úgy tudok legjobban tájékozódni a nap, mint nap változó közoktatásban, ha elolvasom az Ön által értelmezett és közzétett híreket. Sajnos a válaszokat a feltett kérdésekre nem tudom elolvasni, szerettem volna regisztrálni. Ha esetleg ennek a módját elküldené nekem, megköszönném. Szeretnék egy kérdést feltenni a 32 órás munkahéttel kapcsolatban, amelyet már többen is megfogalmaztak. 45 vagy 60 perces munkaidővel kell e számolnunk a 22-26 ill. 26-32 órás munkaidőre vonatkozóan? Ha például 3/4 8-tól kezdődik a munkaidőm, akkor a 7. óra kicsengetése vagy a szigorúan betartott 60 perces időintervallum vagyis 3/4 3 a munkaidőm vége? Köszönöm válaszát!

Re: juhaszneeva47@gmail.com

(Petróczi Gábor, 2013.09.18 19:29)

Kedves ÉVa!

Az órákat 60 percként számítsák az előkészítő és záró feldatokkal. A kicsengetés után én még 10 percig mindenképpen itt tartom a kollégáimat. A munkaidő beosztásáról szept. 15-én írtam részletes bejegyzést.

annam78@freemail.hu

(Annamária, 2013.09.08 22:07)

Tisztelt Petróczi Úr!
1 csoportos óvodában dolgozom, ahol 2 óv.ped dolgozik. Vezetőként eddig 27 órát töltöttem bent csoportban, most ezt lecsökkentették 12 órára. Kérem segítsen, hogyan lehet megoldani ezt a helyzetet? Továbbá kérdezem, hogy a pedagógiai munkát segítő kollégának (dajkának) várható szept.01-től fizetés emelés? Válaszát előre is köszönöm!

Re: annam78@freemail.hu

(Petróczi Gábor, 2013.09.18 19:26)

Kedves Annamária!

A dajkáknak nem várható fizetésemelés, főként nem szeptember 1-jétől. Vezetőként 12 kötelező órája van, ettől néhánnyal tarthat ugyan többet, ezt nem tiltja a törvény. De ha 27-et fog csoportban tölteni, mi lesz az óvodával? Úgy látom, óvónőt kellene fölvenni, de ez ma nem olyan egyszerű...

Igazgatóhelyettes

(nemethanna, 2013.09.07 18:09)

Tisztelt Szakértő Úr!
Az intéznényvezetőhelyettesre ( Igazgatóhelyettesre) is vonatkozik a 32 óra , ezt szeretném megkérdezni?
Köszönettel várom válaszát:
Németh Anna

Re: Igazgatóhelyettes

(Petróczi Gábor, 2013.09.18 19:21)

Kedves Anna!

Igen, nincs felmentő rendelkezés a vezetőkre vonatkozóan sem.

7530 Kadarkút

(Mágerné G. Anita, 2013.09.11 20:19)

Tisztelt Petróczi Gábor!
Mágerné G. Anita vagyok egy Somogy megyei iskola gyógypedagógia tagozatán dolgozom, gyógypedagógusként. Egy 7-8.összevont osztálynak vagyok az osztályfőnöke. Ma kaptam meg a 32 órás beosztásomat, amely elég sok fejtörést okoz nekem. A törvény szerint 20 óra a kötelező órám, túlórám elvileg nem lehet(törvény szerint). Egy pár tantárgy tanítását átadták normál általános iskolában tanító kollégáknak, akik nem rendelkeznek gyógypedagógus végzettséggel. A fő problémám a következő lenne: beosztottak 20-26 órámig normál ált. iskolába 14.00-16.00-ig tanulószobát tartani (Hétfőn, kedden, szerdán), ezen felül még 6 órában adminisztrációs, ügyviteli, ügyeleti teendőkre. Ez utóbbival nincs is problémám. A keddi napom például a következőképpen fog alakulni: 7.00-tól ügyelet, majd 5 órában tanítok és 14.00-16.00-ig tanulószobát vezetek. Ez lenne az egyenletes munkaelosztás az új törvény szerint???Mikor készülök fel a tanítási óráimra, ha így be vagyok táblázva egész héten? Az napi órákat 60 percben, vagy 45 percben kell számolni?Nálunk 45 perccel számolnak, mintha szünetben nem lennénk a gyerekekkel!!!!!!!
Azt gondolom, hogy a gyógypedagógusnak azért kevesebb az órája, mert nehezebb dolga van.Rosszul gondolom?
E probléma megoldásában kérném a segítségét!
Tisztelettel: Mágerné G. Anita

óvodapedagógus

(Katalin, 2013.09.03 05:55)

Igazgató Úr!
Ha jól értelmezem ,akkor az óvodapedagógusokra ugyan ez érvényes,de 32+4 óra= 36 óra? Mi most ezzel vagyunk bajban.Mert ha így értelmezzük,akkor az átfedési idő is megnő,és ez további gondot vet fel.

homicsko@gmail.com

(Böbe, 2013.09.05 10:25)

Tisztelt Igazgató Úr! Szeretnék én is csatlakozni Csaba és Spáth Éva által feltett kérdésekhez. Hogyan alkalmazható mindez alapfokú művészeti (zene és tánc) iskolában? Előre is köszönöm.

kötött munkaidő nyilvántartása művészeti iskolában

(Hamar Csaba, 2013.09.04 21:42)

Intézményünk összetett iskola (általános, valamint alapfokú művészeti).
A kötött idő nyilvántartása a leírtak szerint jó az általános iskolai résznél. De a művészeti iskolában is működőképes lehet?
Ha előre leírjuk a 32 órát fixen, akkor egy-egy hangverseny, előadás megtartását hogy lehet majd elrendelni? Ezek egy része ráadásul hétvégre esik.
Hónapok, illetve hetek közt átvihető lehet a 32 óra?

Alkalmazás szept. 01-től

(Józsáné Márta, 2013.09.04 22:09)

Tisztelt Igazgató Úr!
Sajnos, máshol nem találtam lehetőséget írni, itt teszem. Szeptember 1-től alkalmaznánk pedagógust, a gyakornoki idejét (pontosabban a végét), a minősítő vizsga időpontját hogyan határozzuk meg? Válaszát nagyon köszönöm!

segítségkérés

(Esztergomi Katalin, 2013.09.03 16:29)

Tisztelt Petróczi Úr!

Szeretném a segítségét kérni, mert nem találom az Ön által említett 316/2013. (VIII.30) Kormányrendeletet, pedig nagy szükségem lenne rá.
A Magyar Közlönyben ugyanezen a szám alatt egy VIII.28-ai rendelet "A biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól" szól és nem a munkaidő elszámolásáról. Tudna nekem segíteni?

Köszönettel: Esztergomi Katalin

Re: segítségkérés

(Kata, 2013.09.03 18:56)

Kedves Katalin!

A rendelet száma: 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet.
A pénteki 143. sz. közlönyben jelent meg "A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról" címmel.

Re: Re: segítségkérés

(Esztergomi Katalin, 2013.09.04 21:08)

Kedves Gábor!

Köszönöm a válaszát. Akkor viszont szeretném jelezni, hogy az Ön által írt cikkben tévesen írta be a rendelet számát.

Esztergomi Katalin

Re: segítségkérés

(Anita, 2013.09.03 21:53)

326/2013.
Magyar Közlöny 143. száma

26-32 óra között is gyerekekkel való konkrét foglalkozás?

(Kata, 2013.09.04 16:17)

Tisztelt Szakértő Úr! Iskolánkban a 26-32 óra közötti időkeretben is a tanulóknak szervezett délutáni foglalkozásokat kell tartani. Korrekt dolog szakkört, sportfoglalkozást vagy tanulószobai foglalkozást előírni a pedagógusoknak ezen órakeretben? A tanulókkal való konkrét foglalkozások nem a 26 óra alatt kellene hogy bonyolódjanak?
Válaszát köszönöm! Kata