Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A munkáltató munkaidő-nyilvántartási kötelezettségéről

2013.09.02
A munkaidő kötelező nyilvántartásával kapcsolatos vezetői tevékenységről
 
316/2013. (VIII.30) Kormányrendelet pontosan meghatározza, hogy a köznevelési intézményekben az intézményvezetőnek milyen munkaidő-nyilvántartást kell vezetnie. Az előírás összhangban van a Munka törvénykönyvének 134. § (1) bekezdésével, amely a munkáltatót kötelezi a munkaidő nyilvántartására.
 
316/2013. (VIII.30) Korm. r. 17. § (7) Az  intézményvezető az  órarend és a  munkatervben meghatározott feladatok alapján az  iskolában/óvodában foglalkoztatott pedagógusok vonatkozásában munkaidő-nyilvántartást vezet, és a munkavégzést havonta igazolja.
 
A munkáltatónak a munkaidő nyilvántartási kötelezettségével kapcsolatban az alábbi gondolatokat teszem közzé:
·    A munkaidő nyilvántartását a törvény nem a munkavállaló, hanem a munkáltató feladatkörébe sorolja.
·    Semmiféle jogszabály nem rendeli el a pedagógusok (és az intézményvezetők) számára jelenléti ív vezetését.
·    Semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy a kötött munkaidő és a neveléssel-oktatással lekötött munkaidő munkavállaló általi, konkrét munkafolyamatokkal történő felhasználásáról bármiféle kimutatást, jelentést kellene készíteni. Ilyen munkáltatói utasítást ugyan jogszerűen rendelhet el a munkáltató, azonban az ilyen nyilvántartások a vezetés számára teljesen fölöslegesek és – megkockáztatható – teljes mértékben hasznosíthatatlanok.
·    A kötött munkaidő neveléssel-oktatással lekötött időtartamát hitelt érdemlően bizonyítják a haladási napló bejegyzései. Ezekről más nyilvántartás vezetése szükségtelen.
·    Az értekezleteken, fogadóórákon, intézményi továbbképzéseken való részvételt a rendezvény pontos időintervallumát megjelenítő jelenléti ív vagy jelenléti ív és jegyzőkönyv hitelt érdemlően tanúsítja.
·    A kötött munkaidő időtartama hitelesen bizonyítható chipkártyás beléptető rendszer adatainak dolgozónkénti importálásával és az összegzés aláírásával.
·    Az intézményben kötelezően eltöltendő kötött munkaidő igazolása a pedagógus számára kijelölt kötelező munkaidőt elrendelő írásos beosztás egyszerű munkáltatói aláírásával is megoldható. Ehhez semmiféle érdemi számolás, összegzés, egyéb fölösleges művelet nem szükséges.
o   Figyelem, a Mt.103. § (1) bek. által legalább három, legföljebb hat óra munkavégzést követően 20 perces munkaszünetet (ebédszünet) kell biztosítani, amelyet a Mt. 103. § (6) bek. szerint több részletben is kiadhat a munkáltató.
o   A Mt. 86.§ (3) bek. elrendelése szerint a munkaközi szünet nem része a munkaidőnek.
·    A nem kötött munkaidő igazolásának kérdése más természetű, hiszen ennek teljes mértékben vagy részben intézményen kívüli felhasználását, beosztását a munkavállaló jogosult meghatározni. Éppen ezért annak ellenőrzése gyakorlatilag lehetetlen. A munkavállaló tehát akkor jár el racionálisan, ha a heti 40 órás teljes munkaidő és a 32 órás kötött munkaidő közötti (a munkavállaló szabad beosztása alapján) felhasznált munkaidőt minden alkalommal – külön vizsgálat és dokumentáció nélkül – igazolja.
 
A legegyszerűbb munkáltatói igazolási módszer tehát az alábbiakban körvonalazható:
·         minden egyes pedagógus számára kijelöljük a hétfőtől péntekig terjedő napokra a kötött munkaidő naponként változó időintervallumát,
·         a teljes hetekre elrendelt kötött munkaidő összegét szerepeltetjük az elrendelő dokumentumon (a töredék hetekkel, hiányzó napokkal nem kell foglalkoznunk),
·         a heti 40 órából hiányzó 8 órát pedig heti összes óraszámként minden további vizsgálat nélkül igazoljuk!
 
 
Kazincbarcika, 2013. szeptember 2.
 
Petróczi Gábor
igazgató, közoktatási szakértő

 

 

A mappában található képek előnézete Épületrekonstrukció

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Rácz Csaba - Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

2013.09.05 13:26

Tisztelt Szakértő Úr!

3 kérdés merült fel bennem a fent említett kormányrendelet áttanulmányozása után.

Az első az, hogy a rendelet 1. szakaszának 2. bekezdése kimondja: "A rendelet IV. fejezetének hatálya csak a közalkalmazottakra terjed ki." Kérdésem az, hogy akkor a nem közalkalmazott pedagógusokra/intézményekre mi vonatkozik?

A második észrevételem az, hogy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak finanszírozott létszámánál szerepel a pedagógiai felügyelő, ugyanakkor a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörök fizetési besorolásánál nem található meg a pedagógiai felügyelő. Milyen végzettséggel alkalmazható valaki pedagógiai felügyelő munkakörben?

A harmadik kérdésem pedig az, hogy arról említést tesz a rendelet, hogy mi a helyzet abban az esetben ha kollégiumban nem lett megszavazva a pedagógiai felügyelő munkakör bevezetése ("Azokban a kollégiumokban, amelyekben a pedagógiai felügyelői munkakör nem került bevezetésre, a pedagógus neveléssel-oktatással lekötött munkaideje heti harminc óra"), arról azonban nem, hogy mi van abban az esetben ahol megszavazták.

Válaszát előre is köszönöm!

Zsófi - Re: Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

2013.09.05 13:37

Tisztelt Szakértő Úr!
A 2011.évi CXC.törvény 62.§. (10) bekezdést felülírta az életpálya modell? Itt is 22-26 óra a tanítással lekötött munkaidő?
Köszönettel: Zsófi

Kati - Re: Re: Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

2013.09.06 13:12

Kérem segítsen! Vezetőként 8 óra a kötelező óraszámom. Mennyi időt kell az intézményben tartózkodnom? (papíron)
Köszönettel!

Petróczi Gábor - Re: Re: Re: Ellentmondások a 326/2013. Kormányrendeletben

2013.09.18 19:30

Kedves Kati!

Legalább 32 órát, hiszen ennyi a kötött munkaideje! De többet is fog!!!

Juhászné - juhaszneeva47@gmail.com

2013.09.11 07:41

Tisztelt Petróczi Úr!
Nagy érdeklődéssel olvasom cikkeit, amelyek nagyon hasznosak, hiszen úgy érzem, jelenleg talán úgy tudok legjobban tájékozódni a nap, mint nap változó közoktatásban, ha elolvasom az Ön által értelmezett és közzétett híreket. Sajnos a válaszokat a feltett kérdésekre nem tudom elolvasni, szerettem volna regisztrálni. Ha esetleg ennek a módját elküldené nekem, megköszönném. Szeretnék egy kérdést feltenni a 32 órás munkahéttel kapcsolatban, amelyet már többen is megfogalmaztak. 45 vagy 60 perces munkaidővel kell e számolnunk a 22-26 ill. 26-32 órás munkaidőre vonatkozóan? Ha például 3/4 8-tól kezdődik a munkaidőm, akkor a 7. óra kicsengetése vagy a szigorúan betartott 60 perces időintervallum vagyis 3/4 3 a munkaidőm vége? Köszönöm válaszát!

Petróczi Gábor - Re: juhaszneeva47@gmail.com

2013.09.18 19:29

Kedves ÉVa!

Az órákat 60 percként számítsák az előkészítő és záró feldatokkal. A kicsengetés után én még 10 percig mindenképpen itt tartom a kollégáimat. A munkaidő beosztásáról szept. 15-én írtam részletes bejegyzést.

Annamária - annam78@freemail.hu

2013.09.08 22:07

Tisztelt Petróczi Úr!
1 csoportos óvodában dolgozom, ahol 2 óv.ped dolgozik. Vezetőként eddig 27 órát töltöttem bent csoportban, most ezt lecsökkentették 12 órára. Kérem segítsen, hogyan lehet megoldani ezt a helyzetet? Továbbá kérdezem, hogy a pedagógiai munkát segítő kollégának (dajkának) várható szept.01-től fizetés emelés? Válaszát előre is köszönöm!

Petróczi Gábor - Re: annam78@freemail.hu

2013.09.18 19:26

Kedves Annamária!

A dajkáknak nem várható fizetésemelés, főként nem szeptember 1-jétől. Vezetőként 12 kötelező órája van, ettől néhánnyal tarthat ugyan többet, ezt nem tiltja a törvény. De ha 27-et fog csoportban tölteni, mi lesz az óvodával? Úgy látom, óvónőt kellene fölvenni, de ez ma nem olyan egyszerű...

nemethanna - Igazgatóhelyettes

2013.09.07 18:09

Tisztelt Szakértő Úr!
Az intéznényvezetőhelyettesre ( Igazgatóhelyettesre) is vonatkozik a 32 óra , ezt szeretném megkérdezni?
Köszönettel várom válaszát:
Németh Anna

Petróczi Gábor - Re: Igazgatóhelyettes

2013.09.18 19:21

Kedves Anna!

Igen, nincs felmentő rendelkezés a vezetőkre vonatkozóan sem.

Mágerné G. Anita - 7530 Kadarkút

2013.09.11 20:19

Tisztelt Petróczi Gábor!
Mágerné G. Anita vagyok egy Somogy megyei iskola gyógypedagógia tagozatán dolgozom, gyógypedagógusként. Egy 7-8.összevont osztálynak vagyok az osztályfőnöke. Ma kaptam meg a 32 órás beosztásomat, amely elég sok fejtörést okoz nekem. A törvény szerint 20 óra a kötelező órám, túlórám elvileg nem lehet(törvény szerint). Egy pár tantárgy tanítását átadták normál általános iskolában tanító kollégáknak, akik nem rendelkeznek gyógypedagógus végzettséggel. A fő problémám a következő lenne: beosztottak 20-26 órámig normál ált. iskolába 14.00-16.00-ig tanulószobát tartani (Hétfőn, kedden, szerdán), ezen felül még 6 órában adminisztrációs, ügyviteli, ügyeleti teendőkre. Ez utóbbival nincs is problémám. A keddi napom például a következőképpen fog alakulni: 7.00-tól ügyelet, majd 5 órában tanítok és 14.00-16.00-ig tanulószobát vezetek. Ez lenne az egyenletes munkaelosztás az új törvény szerint???Mikor készülök fel a tanítási óráimra, ha így be vagyok táblázva egész héten? Az napi órákat 60 percben, vagy 45 percben kell számolni?Nálunk 45 perccel számolnak, mintha szünetben nem lennénk a gyerekekkel!!!!!!!
Azt gondolom, hogy a gyógypedagógusnak azért kevesebb az órája, mert nehezebb dolga van.Rosszul gondolom?
E probléma megoldásában kérném a segítségét!
Tisztelettel: Mágerné G. Anita

Katalin - óvodapedagógus

2013.09.03 05:55

Igazgató Úr!
Ha jól értelmezem ,akkor az óvodapedagógusokra ugyan ez érvényes,de 32+4 óra= 36 óra? Mi most ezzel vagyunk bajban.Mert ha így értelmezzük,akkor az átfedési idő is megnő,és ez további gondot vet fel.

Böbe - homicsko@gmail.com

2013.09.05 10:25

Tisztelt Igazgató Úr! Szeretnék én is csatlakozni Csaba és Spáth Éva által feltett kérdésekhez. Hogyan alkalmazható mindez alapfokú művészeti (zene és tánc) iskolában? Előre is köszönöm.

Hamar Csaba - kötött munkaidő nyilvántartása művészeti iskolában

2013.09.04 21:42

Intézményünk összetett iskola (általános, valamint alapfokú művészeti).
A kötött idő nyilvántartása a leírtak szerint jó az általános iskolai résznél. De a művészeti iskolában is működőképes lehet?
Ha előre leírjuk a 32 órát fixen, akkor egy-egy hangverseny, előadás megtartását hogy lehet majd elrendelni? Ezek egy része ráadásul hétvégre esik.
Hónapok, illetve hetek közt átvihető lehet a 32 óra?

Józsáné Márta - Alkalmazás szept. 01-től

2013.09.04 22:09

Tisztelt Igazgató Úr!
Sajnos, máshol nem találtam lehetőséget írni, itt teszem. Szeptember 1-től alkalmaznánk pedagógust, a gyakornoki idejét (pontosabban a végét), a minősítő vizsga időpontját hogyan határozzuk meg? Válaszát nagyon köszönöm!

Esztergomi Katalin - segítségkérés

2013.09.03 16:29

Tisztelt Petróczi Úr!

Szeretném a segítségét kérni, mert nem találom az Ön által említett 316/2013. (VIII.30) Kormányrendeletet, pedig nagy szükségem lenne rá.
A Magyar Közlönyben ugyanezen a szám alatt egy VIII.28-ai rendelet "A biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól" szól és nem a munkaidő elszámolásáról. Tudna nekem segíteni?

Köszönettel: Esztergomi Katalin

Kata - Re: segítségkérés

2013.09.03 18:56

Kedves Katalin!

A rendelet száma: 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet.
A pénteki 143. sz. közlönyben jelent meg "A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról" címmel.

Esztergomi Katalin - Re: Re: segítségkérés

2013.09.04 21:08

Kedves Gábor!

Köszönöm a válaszát. Akkor viszont szeretném jelezni, hogy az Ön által írt cikkben tévesen írta be a rendelet számát.

Esztergomi Katalin

Anita - Re: segítségkérés

2013.09.03 21:53

326/2013.
Magyar Közlöny 143. száma

Kata - 26-32 óra között is gyerekekkel való konkrét foglalkozás?

2013.09.04 16:17

Tisztelt Szakértő Úr! Iskolánkban a 26-32 óra közötti időkeretben is a tanulóknak szervezett délutáni foglalkozásokat kell tartani. Korrekt dolog szakkört, sportfoglalkozást vagy tanulószobai foglalkozást előírni a pedagógusoknak ezen órakeretben? A tanulókkal való konkrét foglalkozások nem a 26 óra alatt kellene hogy bonyolódjanak?
Válaszát köszönöm! Kata