Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jelentős változások

2016.02.01

A mai napon az Oktatási Hivatal e-mailt küldött az intézményvezetőknek. A levéllel lényegében azonos tartalommal információ jelent meg az oktatas.hu oldalon is, amely az alábbi linken érhető el: http://www.oktatas.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/tanfelugyelet_onertekeles_kezikonyvek/ .

A feltétlenül szükséges, a szakmai szereplők által elért döntések meglepően gyorsan születtek meg. smiley A bevezetett változásokkal - első olvasásra - teljes mértékben egyetértek, azokat szükségszerűnek tartom.

Nagyon röviden az alábbi változások történtek:

  • a tanfelügyeleti ellenőrzések adminisztrációját nagyon jelentős mértékben lecsökkentették
  • a tanfelügyeleti ellenőrzést megelőzően nincs szükség a szülői és a tanulói kérdőíves felmérések időrabló eljárására, a pedagógus munkatársak véleményezését is minimalizálták
  • három éven belül nem kerül sor azoknak a tanfelügyeleti ellenőrzésére, akik minősítési eljárásban vettek részt
  • az intézményi önértékelés gyakorisága a jogszabályban meghatározott két évről öt évre változik
  • a pedagógus önértékelés és a tanfelügyeleti ellenőrzés keretében jelentősen karcsúsodik az interjúkészítés, csak azokat a kérdéseket kell föltenni, amelyekre az értékelés kialakításához szükség van

  Meggyőződésem, hogy a szakmai nyomásra megtörtént jelentős egyszerűsítések szükségesek voltak. De az is meggyőződésem, hogy a tanfelügyeleti és önértékelési ellenőrzések informatikai hátterének botrányos működésképtelensége is jelentősen hozzájárult a számunkra kedvező döntéshez!

Az OH által küldött levél szövege itt olvasható el: OH_levél_2016_február_1

 

A mappában található képek előnézete Feleségem és én