Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2010.06.27

Kép Kitüntetés az 53. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankéton  

  Értesítem minden kedves kollégámat, hogy az 53. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét 2010. június 26-án, Miskolcon tartott megnyitóján magas elismerésben részesültem, hiszen Dudics Pál jeles fizikatanár kollégámtól és elődömtől átvehettem a Fizikatanári Vándordíjat.

 A Vándordíjat megtestesítő plakettet Marx György professzor úr kapta 1989-ben a michigani Clark professzortól, és átadta annak a fizikatanár kollégának, akit erre legméltóbbnak ítélt. Az új „tulajdonos” egy esztendeig őrizheti a plakettet, amelyen a következő felirat olvasható: „STICK and STONES vill break some BONES but not DISRUPT the LEARNING”. Irodalmi fordításban: Botokkal és kövekkel a test megtörhető, de az értelem nem.

 A 22. tulajdonosnak olyan nagy elődei voltak, mint Marx György, Szegedi Ervin, Zsúdel László,  Holics László, Kopcsa József, Honyek Gyula és sok más kiválóság. Nagy megtiszteltetés számomra a Vándordíj elnyerése, amelyet – az indokolás szerint – elsősorban a Nagy László Fizikaverseny 25 éves történetében való közreműködésemért kaptam. Tisztában vagyok vele, hogy versenyünk sikerében, évről évre való színvonalas megrendezésében fizikatanár kollégáimnak volt és van döntő szerepe, így kitüntetésem részben nekik szól. Köszönöm igényes közreműködésüket és negyedszázados lelkes, kitartó munkájukat!

 

A mappában található képek előnézete Életképek

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.