Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Portfólió-készítés

Cikkek

Tematikus terv elkészítése

2014.01.20

szamfejtes.jpgAz elmúlt néhány napban elkészítettem életem első tematikus tervét! Ez volt a portfóliókészítésnek az a munkafolyamata, amelytől a legjobban tartottam. Az útmutató tematikus tervezésre vonatkozó javaslatait használtam, de a mellékletben közölt tervezési formát nem sikerült betartanom, ezért átdolgoztam a tematikus terv táblázatát. Remélem, sokuk megelégedésére!

 

Tanulási-tanítási egység, tematikus terv

2014.01.06

help.jpgA pedagógus-portfólió elkészítésének talán legnehezebb elemét a tanulási-tanítási egységek vagy tematikus tervek és a hozzájuk kapcsolódó csoportprofilok és óratervek elkészítése fogja jelenteni. Az útmutató előírásai szerint ez a dokumentumcsoport legalább 50 oldalt fog kitenni! Az előírások értelmezéséhez igyekszem segítséget adni a bejegyzésben.

 

A személyes dokumentáció elkészítése

2014.01.05

konfliktus-2.jpgAz e-portfólió elkészítésének első lépcsőjeként a pedagógus személyes dokumentációjának elkészítését javaslom, amelynek elemei a szakmai önéletrajz, a pedagógus intézményi környezetének bemutatása és a pedagógus életútjának értékelése. Az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat és javaslataimat szeretném megosztani olvasóimmal!

 

A portfóliókészítés lépései

2013.12.31

portfolio.jpgSzembesülve portfóliókészítés Oktatási Hivatal által elkészített szabályait tartalmazó 163-oldalas (!) útmutató előírásaival itt az ideje, hogy nekifogjunk az e-portfólió elkészítésének. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy mindössze négy hónap áll rendelkezésünkre az igencsak túzó elvárások teljesítéséhez! Bejegyzésünkben a portfóliókészítés első három lépéséhez fogalmazunk meg tanácsokat! Januárban legalább eddig el kell jutnunk!

 

Továbblépés a Pedagógus I. fokozatból

2013.10.09

munka-2.jpg2013. szeptember 1-jétől mindannyian Pedagógus I. fokozatba kerültünk. Tekintsük át, milyen különböző lehetőségeink vannak a Pedagógus II. vagy a Mesterpedagógus fokozatba kerüléshez! A szakvizsgával rendelkezők - érthetően - arra törekednek, hogy a jelenlegi nivellálódást követően mielőbb magasabb fokozatba kerüljenek, és erre van is lehetőség. De a legalább nyolc év gyakorlattal rendelkező, nem szakvizsgázott pedagógusok számára is van kedvező lehetőség!

 

« előző

1 | 2 | 3