Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Intézményi önértékelés

zoldsegek3.jpgAz intézményi önértékelésről szóló mappát 2015. augusztus 1-jén nyitottam meg. Egy kedves kollégánk hívta föl rá a figyelmemet, hogy ideje lenne a most mindenkit foglalkoztató intézményi önértékelési rendszerrel is foglalkoznom. Kérem, a cikkeket sorban olvassa el, a legrégebbitől kezdve, a legújabbal bezárva. Kevés, ha a legjobban hangzó címűt olvassa el! Az egyes bejegyzéseket olvasók számát értékelve jelenleg ez a helyzet!

Foglalkozom is vele, hiszen augusztus végén két előadást is vállaltam az intézményi önértékelésről, szeptember 29-én pedig országos konferencián vállaltam kétórás előadást az intézményi önértékelés és a pedagógus minősítési rendszer kapcsolatáról. Az előadás a Menedzser Praxis Szakkiadó és Gazdasági Tanácsadó Kft. szervezésében Budapesten a Lurdy Házban lesz, a részvétel díjtalan, de regisztrációköteles. Az előadáson 590 fő jelezte részvételét, köszönöm a hallgatóságnak a bizalmat!

A konferencián elhangzott előadás itt tekinthető meg:

http://prezi.com/rim1y1thv3cc/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

 

Cikkek

Az önértékelési program elkészítése

virag-4.jpg2015 őszén a köznevelési intézményekben be kell vezetni a pedagógusok belső intézményi önértékelését, mert a jogszabályok előírásai szerint ez a pedagógiai-szakmai értékelés részét képezi. Az ezzel kapcsolatos elsőként szükséges lépés az önértékelési program erőforrásainak meghatározása, a szükséges tervek elkészítése. Igaz, csupán lebonyolítási terveket készíthetünk, hiszen az intézményi önértékelés módszereit jogszabály határozza meg.

 
2015.08.02 | | Menüpont: Intézményi önértékelés | Fényképek: Irénke virágai-2014

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyelet

szivritmus.jpgAz intézményi önértékelésről szóló mappa első bejegyzésében az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti ellenőrzés, valamint a pedagógusok minősítési eljárásának összefüggéseit igyekszem megvilágítani. A cikkben bemutatom, hogy az intézményi önértékelés 2015 őszén kötelezően elindítandó rendszeréből kapott eredményeket hogyan kell beépíteni a pedagógusok tanfelügyeleti ellenőrzésébe, illetve hogyan épül be a pedagógusok minősítési eljárásának végeredményébe.

 
2015.08.01 | | Menüpont: Intézményi önértékelés | Fényképek: Pro Urbe