Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Egyetemi hallgatóimnak

liceum.jpgEzen a lapon az egri Eszterházy Károly Egyetemen tartott előadásaim  tekinthetők meg preziben, és a hallgatóknak szánt bejegyzéseim is itt olvashatók. Az előadásokat a pedagógus szakvizsga-képzésben résztvevő tanügyigazgatási szakértő, mérés-értékelés, minőség-menedzsment, vizsgaelnöki és más szakos hallgatóim számára tartom. Azt hiszem, a hallgatók szeretik az előadásaimat! Az előadásokat jó haszonnal olvashatják vezető kollégáim is.

 

Cikkek

2022/2023-as tanévi előadásaim elsőéves hallgatóknak

earth-1.jpgEz a bejegyzés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 2022/2023-as tanévének első félévében előadásaimon résztvevő, pedagógus szakvizsgára készülő elsőéves hallgatóim számára készült. A bejegyzés tartalmazza a 2022 szeptemberében és októberében Egerben elhangzott előadásaim prezi-linkjét, valamint a digitális vizsgával kapcsolatos követelményeket, illetőleg a vizsgakörülmények leírását. December 1-jétől kitölthető a próbateszt, amely a leendő vizsgához hasonló típusú kérdéseket tartalmaz.

 
2022.09.20 | | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Balatoni bringakör-2020

2022/23-as tanévi előadásaim másodéves hallgatóknak

eszterhazy_egyetem.jpgEz a bejegyzés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem másodéves pedagógus szakvizsgára készülő közoktatási vezető szakos hallgatói számára készült, és tartalmazza a 2022 novemberében megtartott előadásaim prezi-linkjét. A linkekre kattintva megnyílik az a prezentáció, amelyet az előadásokon személyesen is hallottak. A bejegyzés tartalmazza a kollokviumi jegy megszerzésének körülményeit és a vizsga időpontját is.

 
2021.11.04 | | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Kirándulás_a_Bükkben_2016

Digitális osztálykirándulás szervezése felhőinformatikai eszközökkel

20170607_162431.jpgMeglepő újdonságként szolgálhat tanítványaink számára, ha pedagógusként az osztálykirándulás előkészítését nem a hagyományos papír alapú eszközökkel, hanem a diákok számára oly kézenfekvő digitális eszközökkel végezzük. Z generációs tanítványaink már a digitális kor szülöttei, így teljes mértékben új tanulási és információszerzési szokásaik vannak. Okostelefonjukat pedig nem elsősorban telefonálásra, hanem kapcsolattartásra, dokumentumok közös használatára és megosztására és más digitális anyagok olvasására használják. Így a tanítványaink számára szervezendő osztálykirándulás tervei, adatai, utazási időpontjai és térképei is okostelefonjukon állhat rendelkezésükre – ha ehhez mi, pedagógusok is partnerek vagyunk!

Cikkem a Raabe Klett Kiadónál 2017 novemberében jelent meg a Digitális kommunikáció a 21. századi iskolában c. kötet fejezeteként, a teljes kötet itt érhető el és rendelhető meg:

http://raabe.hu/termek/digitalis-kommunikacio-a-21-szazadi-iskolaban/

 
2017.11.06 | | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Digitális osztálykirándulás

Digitális kommunikáció

pedag-5.jpgEzt az előadást másodéves főiskolai hallgatóim számára készítettem annak érdekében, hogy a záróvizsga kötelező témaköreként szereplő "digitális kommunikáció" portfólióelem elkészítését segítsem. A digitális kommunikációról szóló portfóliós fejezethez mindenkinek azt javaslom, hogy ne ragadjon le az internet és az elektronikus levelezés hasznosságának bemutatásánál, hanem részletezze a többi digitális kommunikációs lehetőséget is. Ehhez ad segítséget előadásom. És persze önmaga is haladjon előre a digitális kommunikációs sztrádán!

 
2014.10.05 | | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Feleségem és én