Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanfelügyelet

A "Tanfelügyelet" c. menüt 2015. január 4-i dátummal indítom meg annak érdekében, hogy a 2015-ben beinduló tanfelügyeleti rendszerrel kapcsolatos intézményi teendőkhöz nyújthassak segítséget. A menüben első bejegyzésként a 2015-ben tanfelügyeleti ellenőrzésre kerülő pedagógusok körének meghatározásáról szóló cikk szerepel, majd ezt követni fogják a tanfelügyelői látogatásra való intézményi felkészülés teendőiről, az igazgató soron következő tanfelügyeleti előkészítő feladatairól szóló bejegyzések. A későbbiekben ismertetem a pedagógusok és intézményvezetők tanfelügyeleti ellenőrzésének módját, az erre való felkészülés során szükséges teendők körét. Remélem, a bejegyzés hasonlóan népszerű lesz, mint az elődjeként működő "Portfólió-készítés" c. menü. Sok sikert kívánok a tanfelügyeleti felkészüléshez!

 

Cikkek

Előadás a tanfelügyeletről és a minősítésről

2015.02.09

Megkezdődött a tavaszi előadások időszaka! Felkérést kaptam a Menedzser Praxis Kft-tőlimg_4152.jpg, hogy március 3-án tartsak előadást a tanfelügyeleti rendszer indulásával kapcsolatos iskolai, óvodai feladatokról, valamint ennek a pedagógusok minősítési rendszerével való összefüggéseiről. Az előadásra Budapesten a Lurdy Házban került sor. Nagyszerű közönség volt: köszönöm nekik!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tanfelügyelet | Fényképek: Lurdy-ház-2013

Mennyi hát a 32?

2015.01.22

kontroll.jpgAkkor hát hány óra a tanfelügyelők heti kötött munkaideje? Ragaszkodom az előzőekben levezetett álláspontomhoz! A tanfelügyeleti munkát a heti "szabadnapunkon", de a heti 40 órás rendes munkaidőnk és a heti rendes 32 órás kötött munkaidőnk terhére kell végezni. Minden egyéb csak félreértés lehet, ide értve az OH mai levelét is! Nyugodjanak meg, majd jön egy hónap múlva a 326-os soron következő csinosítása! Már meg is kaptam az illetékes válaszát!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tanfelügyelet | Fényképek: Családom

A nevelőtestület tájékoztatása a tanfelügyeletről

2015.01.13

szakerto.jpg2015 tavaszán indul a tanfelügyeleti rendszer. Márciusban az ország több száz iskolájában és óvodájában megjelennek a tanfelügyelők, akik a pedagógusok tanfelügyeleti ellenőrzésével kezdik meg munkájukat. Januárban és februárban az előrelátó intézményvezetőknek vagy jól képzett tanfelügyelőiknek tájékoztatniuk kell a tantestületeket a tanfelügyeleti ellenőrzés lényegéről, céljáról, munkamódszereiről, a pedagógusok, az intézményvezetők és az intézmények értékelésének módjáról. Ehhez nyújtunk - bízunk benne, nem elhanyagolható - segítséget!

 

A tanfelügyelők munkaidő-kedvezménye

2015.01.12

pedag-5.jpg2015. január 1-jén közel 2.000 pedagógus került a Mesterpedagógus fokozatba, akik 2015 tavaszától részt vesznek majd a tanfelügyeleti ellenőrzésben és a pedagógusok minősítési rendszerében. A kormányrendelet előírja számukra a heti egy nap munkaidő-kedvezmény biztosítását. De vajon mit jelent ez a gyakorlatban? Körüljárjuk a témát!

 

A tanfelügyeletet előkészítő igazgatói feladatok

2015.01.05

kontroll-3.jpg2015 tavaszán a pedagógusok és intézményvezetők ellenőrzésével indul a tanfelügyeleti rendszer. A gondos igazgató megfelelő időben alaposan felkészül a tanfelügyelők látogatására. Cikkünkben részletesen ismertetjük, hogy milyen teendők várnak az intézményvezetőkre a tanfelügyeleti látogatás megkezdődése előtt. Ne feledje, amikor a tanfelügyelők bejelentkeznek, akkor már késő lesz!

 

« előző

1 | 2 | 3