Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért nem 100% a 99%?

2014.04.16

 

Miért nem százas a 99%?
 
Kedves Kollégáim!
 
Több ezren a finisbe érkeztünk, és közel vagyunk a 100%-os feltöltöttséghez. Sokan azonban „mégsem vagyunk százasak” – persze ezt régóta tudjuk magunkról! Utolsó (?) cikkünkben a portfólió lezárásával kapcsolatos problémákról írok! A lezáráshoz közeledve először is gondosan és alaposan végig kell nézni, hogy minden feltöltött dokumentum zöld színre váltott-e.
 
Akiknél 99% fölötti a feltöltöttség, minden zöld, és mégsem 100%-os az eredmény, az a tipikus hiba, hogy a „Pedagógiai tevékenység” menüben a „Önálló alkotói, művészeti tevékenység” pontnál érzékel hiányosságot a szoftver. Ezen úgy lehet segíteni, hogy – ha nem akarunk művészeti tevékenységet feltölteni – feltöltjük az ezzel kapcsolatos nemleges nyilatkozatot tartalmazó pdf-dokumentumot, továbbá kipipáljuk a „Mindegyik kijelölése” lehetőséget. Ennek hiányában ugyanis nem ugrik 100-asra a mutató.
 
Ugyanilyen probléma lehet azoknál az egyszerűsített portfóliót feltöltő kollégáknál, akik nem kívánnak bemutatni „Egyéb pedagógiai tevékenységet”. Nekik is ki kell pipálniuk a „Mindegyik kijelölése” rubrikát, és be kell jelölniük a „Nem kívánok ilyet feltölteni” kutricát.
 
Egy százalékos hiányt generál az, ha a Szakmai önéletrajz menü „Személyes adatok” fülnél nem adjuk meg az elérhetőséget (telefonszám).
 
Más tipikus probléma nem szokott jelentkezni. Az elmúlt két-három napban – bizonyára a szerver túlterhelésével vagy alulméretezésével kapcsolatos problémaként – többen tapasztaltuk, hogy egyébként jól elkészített, normálméretű pdf-dokumentumokat (óratervek, projektek, stb.) sem hagy feltölteni a szerver. Másik problémaként tapasztaltam a kollégák jelzése alapján, hogy a „Szakmai önéletrajz” menü „Szakmai tapasztalatok, munkahelyek’” pontjában nem hagyja bejelölni a „köznevelési intézmény” választ, pontosabban az elmentést követően nem rögzíti.
 
Kazincbarcika, 2014. április 16.
 
 
Petróczi Gábor
portfóliós sorstárs

 

 

A mappában található képek előnézete Feleségem és én