Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megnyílik a portfólió-3 feltöltőfelület

2014.09.15
Megnyílt a portfólió-2 feltöltő felület
 
2015 júliusában az Oktatási Hivatal megnyitja a portfóliós feltöltő felületet azok számára, akik a 2015. évi minősítési eljárásra jelentkeztek, és így november 30-ig fel kell tölteniük – immár teljes – portfóliójukat a felületre. Az erről szóló tájékoztató e-mailt az érintett pedagógusok megkapták, és az intézményvezetők is tájékoztatást kaptak a felület megnyitásáról a lehetőséggel érintettek nevének felsorolásával. Korábbi írásunkból már tájékozódhatott arról, hogy a www.oktatas.hu felületről letölthető az „útmutató-2”, az útmutató frissített és egyszerűsített változata, amely a portfólió elkészítéséhez jelentős segítséget nyújthat.
 
Minden pályázónak most azt ajánlom, hogy amint a felület megnyitásáról szóló elektronikus tájékoztatást megkapja, késlekedés nélkül (!!!) olvassa el a tájékoztató e-mailt, lépjen be a felületre. Nem szabad halogatni! Elsőként semmi érdemi munkát ne csináljon, de nyissa meg a felületet, kattintson néhányat ide-oda (ne féljen, nem fog semmi kárt okozni!). Az első tapasztalatok alapján az eddigiekben is jól kezelhető felület nem változott, szerkezete a már megismerttel azonos maradt.
 
Örömmel üdvözölt újdonság, hogy elkészült egy 45 oldalas használati útmutató, amely muníciót biztosít az esetleges elakadás esetére. Ezt itt töltheti le: https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/pem/Felhasznaloi_dokumentacio_2015.pdf . Figyeljen arra, hogy ez az útmutató nem alapdokumentum, azt nem fogja rendszeresen használni. Ezért töltse le, olvassa át, de semmiképpen ne nyomtassa ki, ne tegye az asztalára: ez fölösleges. Szánjon egy félórát a dokumentum tartalmának megismerésére: másra nincs szükség! Az útmutatóban leírt technikai teendők nagyon egyszerűek, azok a feltöltő felület megnyitásakor könnyen adják magukat! A segédanyagot elektronikus formában csak azért érdemes átfutni, hogy a pályázók tisztában legyenek néhány fontos változással, feltöltési szabállyal!
 
Az első portfóliós felületen még működött a feltöltöttséget jelző %-os mutató, ez az újabb változatokban már nem található meg, ne is keresse. A felület azonban már megbízhatóan működik, mindenkinek bátran javaslom a feltöltés megkezdését!
 
Felhívom a figyelmet arra, hogy a portfóliós felület az iskolákban tanítói, tanári, középiskolai tanári, az óvodákban óvodapedagógusi munkakört betöltők számára már akadálytalanul használható. Nem készült még el, ezért nem használható a portfóliós felület az alábbi munkakörökben dolgozó kollégáink számára:
 
  •  a kötelező tanítási órával/foglalkozással nem rendelkező intézményvezető
  • pedagógiai előadó vagy pedagógiai szakértő pedagógiai-szakmai szolgáltatásban
  • pedagógus a pedagógiai szakszolgálatban
  • pedagógus a gyermekvédelmi vagy javítóintézeti nevelésben
  • pedagógus alapfokú művészetoktatási intézményben
 
Kazincbarcika, 2014. szeptember 15.

 

 

A mappában található képek előnézete Feleségem és én