Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megnyílt a portfóliófeltöltő felület a 2017. évi minősítésekhez

2016.10.12

Az Oktatási Hivatal honlapján 2016. október 12-én a délutáni vagy esti órákban megjelent a közlemény a pedagógusok 2017. évi minősítő vizsgájához vagy minősítési eljárásához szükséges portfóliós felület megnyitásáról! Ha úgy fogalmazok, hogy minden lehetséges határidőn túl került sor a Hivatal részéről az Útmutató megjelentetésére és a portfóliós felület megnyitására, akkor nagyon mértéktartó voltam!

A legnagyobb problémák a következők: a 326/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet 2016. július 30-án hatályba lépett 11/A.§ (1a) bekezdésében foglaltak szerint a portfóliós felület megnyitására és a portfóliófeltöltési lehetőségek biztosítására az alábbi szabályok vannak hatályban:

  • a portfóliós felületet a minősítés évét megelőző év június 30-ig kell megnyitni - a késlekedés több mint 100 nap!
  • a portfólió feltöltésére a pedagógusok számára minimálisan 45 napot kell biztosítani - ehhez képest a november 25-i lezárási határidőig csupán 43 nap áll rendelkezésükre

De ne aggódjanak, aki jól előkészült, annak nem fog problémát okozni a feltöltés! A legfontosabb változások az alábbiak:

  • az indikátorok száma az eddigi 77-ről 62-re csökkent, a párhuzamosságok és a fölösleges, sokszor nem értelmezhető indikátorok már nincsenek érvényben
  • a feltöltendő foglalkozások, órák száma a korábbi hatról négyre csökkent
  • a szabadon válaszhatóan feltöltendő dokumentumok száma a korábbi 4-6-ról 2-5-re csökkent.

A portfóliózók első és legfontosabb teendője most az Útmutató negyedik (javított) változatának áttanulmányozása. A lényegtelen részeket csak fussák át!

Íme az Útmutató ma megjelent negyedik (javított) kiadása itt letölthető:

Útmutató 4. kiadás, 2016. október

 

A mappában található képek előnézete Színezd újra