Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megnyílt a portfóliós feltöltő-felület

2014.02.06

Február 6-án megnyílt a portfóliós feltöltő-felület
 
Az intézményvezetők február 6-án délután kaptak egy tájékoztató levelet az Oktatási hivataltól, amelyben tájékoztatják őket arról, hogy milyen feladataik vannak annak érdekében, hogy az arra jogosult pedagógusok beléphessenek saját portfóliós feltöltő-felületükre!
 
Az első feladat az, hogy az intézményvezetők a www.oktatas.hu felületen lépjenek be „A KIR személyi nyilvántartás” menübe, ahol az „E-portfólió engedélyezése” (baloldalon található) menüt kell választani. Itt a a feladatellátási hely bejelölését követően megjelenik a portfólió-feltöltésre engedélyezett pedagógusok névsora. Az intézményvezetőknek meg kell győződniük arról, hogy a rendszerben szereplő adatok alapján a szóban forgó pedagógusok valóban rendelkeznek-e a portfólió-feltöltéshez szükséges feltételekkel, majd ezt követően klikkelniük kell az „Engedélyezés” gombra.
 
A lista második részében azok a pedagógusok szerepelnek, akik – egyelőre – nem rendelkeznek a portfólió-feltöltéshez szükséges feltételekkel.
 
A portfólió-feltöltésre az intézményvezető által engedélyezett kollégák egy automata e-mailt kapnak az Oktatási Hivataltól, amelyben értesítik őket a regisztráció lehetőségéről. Az ebben az e-mailban leírt utasítást nagyon gondosan, alaposan kell tanulmányozni, majd rá kell klikkelni az e-mail-ben szereplő linkre. A regisztráció (nem túlságosan egyszerű) eljárását követően ismét egy automata által küldött e-mailt kapnak a regisztrált pedagógusok, amelyben a Hivatal megküldi a felületre történő belépéshez szükséges jelszavukat. Figyelem! A pedagógusok azonosítása a 11 számjegyű oktatási azonosítójukkal történik, először mindig ezt kéri a rendszer, ezért azt készítsük elő!
 
A felületre történt első sikeres belépést követően a jobb felső sarokban azonnal változtassuk meg a jelszavunkat, ennek betűket és számokat tartalmazó legalább 8 karakter hosszúságú jelsorozatnak kell lennie.
 
Ha ezeken is túl vagyunk, akkor a saját portfóliós felületünket a www.oktatas.hu/pem linken érhetjük el, amelyet böngészőnkben a kedvencek között érdemes elmenteni! Jó munkát kívánok mindenkinek; hát ezt is megértük!
Az Oktatási Hivatal igazgatóknak küldött tájékoztató levele itt tölthető le: OH körlevél
 
Kazincbarcika, 2014. február 6.
 
Petróczi Gábor
gyakorlatlan feltöltő

 

A mappában található képek előnézete Feleségem és én