Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan talált ide?

2012.06.11

Kinek, és milyen közvetett vagy közvetlen haszna lehet abból, ha segít az oldal szerkesztőjének az információval? Megtudhatom, hogy milyen arányban jutnak az oldalamra ajánlással vagy internetes szörföléssel. Megtudhatom, milyen arányban találják meg a szakértői oldalamat keresőmotorokkal (pl. Google), és - ami még érdekesebb - milyen keresések kiadása után találták meg az információt az oldalon. Abban tudnak segíteni, hogy az oldal szerkesztése közben beiírt hivatkozások, szavak (pl. köznevelési törvény, pedagógusok továbbképzése, szervezeti és működési szabályzat, tanév rendje, stb.) milyen hatékonysággal vezetnek eredményre! Önöknek, olvasóknak tehát úgy lehet ebből közvetett hasznuk, hogy javítani tudom a keresési hatékonyságot. Ha ugyanitt véleményt mondnanak a szakértői lap haszosságáról vagy haszontalanságáról, javaslatokat tesznek az újonnan megírandó bejegyzésekre, azzal is segítik a napi hajnali szakértői munkám hatékonyságát.

 

A mappában található képek előnézete Feleségem virágai

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: Köszönet

(Horváthné P. Éva, 2012.08.23 17:33)

Köszönöm agyors válaszát

Re: Köszönet az oldalért

(Kovácsné Pálfi Zsuzsanna, 2012.08.24 09:10)

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!
Először is gratulálok a kitüntetéséhez!
Közalkalmazotti Tanács kapcsán merültek fel kérdések és ez ügyben keresgéltem a neten. Véletlenszerűen bukkantam az Ön lapjára és megdöbbentett az önzetlen segítség, mellyel a pedagógus munkakörben dolgozók munkáját támogatja rengeteg hasznos információval.
Fejlesztő pedagógusként dolgozom. Tanító, tanár, szakközgazdászi végzettséggel rendelkezem. 2012-ben újabb diplomát szereztem DEGYFK Fejlesztőpedagógus szakirányú továbbképzési szakán, mivel 2013-tól ehhez a tevékenységhez nem elegendő Porkolábné Kati néni által vezetett 120 órás képzésem. Egy korábbi bejegyzésében a következőket olvastam: "A pedagógus-szakvizsgával egyenértékű a munkakör ellátásához szükséges végzettség és szakképzettség mellett az egyetemi vagy főiskolai szakirányú továbbképzésben szerzett - jogszabályban meghatározott - szakképzettség." Ez azt jelenti, hogy G kategóriába kellene átsorolnia a munkáltatómnak?
Másik kérdésem, hogy az új Köznevelési Törvény létszámfüggően hány fejlesztőpedagógus alkalmazását engedélyezi? (Korábban 300 tanulóra lehetett egy fejlesztőt alkalmazni.Iskolánk felvállalja az integrációs nevelést)
Kötelező óraszám meghatározásában kérném még a segítségét. Jelenleg 24 a fejlesztőpedagógus kötelező óraszáma iskolában. 2012-13-as tanévtől tagintézményünk lesz a Nevelési Tanácsadó, helyileg is iskolánkban tevékenykednek . Náluk a kötelező óraszám 21 fejlesztőpedagógus számára. Meglehetősen furcsa helyzetet teremt , hogy egy épületen belül , azonos végzettséggel különböző óraszámban dolgoznak kollégák. Mi a megoldás ebben az esetben?
Segítségét előre is megköszönve: Pálfi Zsuzsanna

2151 Fót Vörösmarty tér 2

(Kovácsné Pálfi Zsuzsanna, 2012.08.27 14:42)

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!
Először is gratulálok a kitüntetéséhez!
Közalkalmazotti Tanács kapcsán merültek fel kérdések és ez ügyben keresgéltem a neten. Véletlenszerűen bukkantam az Ön lapjára és megdöbbentett az önzetlen segítség, mellyel a pedagógus munkakörben dolgozók munkáját támogatja rengeteg hasznos információval.
Fejlesztő pedagógusként dolgozom. Tanító, tanár, szakközgazdászi végzettséggel rendelkezem, valamint 2012-ben újabb diplomát szereztem DEGYFK Fejlesztőpedagógus szakirányú továbbképzési szakán, mivel 2013-tól ehhez a tevékenységhez nem elegendő Porkolábné Kati néni által vezetett 120 órás képzésem. Egy korábbi bejegyzésében a következőket olvastam: "A pedagógus-szakvizsgával egyenértékű a munkakör ellátásához szükséges végzettség és szakképzettség mellett az egyetemi vagy főiskolai szakirányú továbbképzésben szerzett - jogszabályban meghatározott - szakképzettség." Ez azt jelenti, hogy G kategóriába kellene átsorolnia a munkáltatómnak?
Másik kérdésem, hogy az új Köznevelési Törvény létszámfüggően hány fejlesztőpedagógus alkalmazását engedélyezi? (Korábban 300 tanulóra lehetett egy fejlesztőt alkalmazni.Iskolánk felvállalja az integrációs nevelést) Munkáltatóm azt állítja, hogy az új Köznevelési törvényben nincs fejlesztőpedagógus státust meghatározva, bár annak betölthetőségét leírja.
Kötelező óraszám meghatározásában kérném még a segítségét. Jelenleg 24 a fejlesztőpedagógus kötelező óraszáma iskolában. 2012-13-as tanévtől tagintézményünk lesz a Nevelési Tanácsadó, helyileg is iskolánkban tevékenykednek . Náluk a kötelező óraszám 21 fejlesztőpedagógus számára. Meglehetősen furcsa helyzetet teremt , hogy egy épületen belül , azonos végzettséggel különböző óraszámban dolgoznak kollégák. Mi a megoldás ebben az esetben?

Segítségét előre is megköszönve: Pálfi Zsuzsanna

viragjcs@gmail.com

(Virágné Józsa Csilla, 2012.08.26 22:39)

Tisztelt Igazgató Úr!

Kérdésére válaszolva írom, hogy internetes böngésző program használata közben találtam rá az Ön oldalára (a Köznevelési törvénnyel kapcsolatban keresgéltem), és nagyon örülök, hogy megtaláltam!
Nem vagyok intézményvezető, csak szakvizsgázott pedagógus egy vidéki gimnáziumból (a Corvinus Egyetemen közoktatási szakértőként, 2010-ben végeztem), és szeretnék a jövőben többet foglalkozni ezzel a területtel.
Nagyon sok hasznos információt és segítséget találok az Ön oldalán, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben bátran fogok Önhöz fordulni, ha valamilyen közoktatási kérdésben elakadok.

Kitüntetéséhez őszintén gratulálok, és jó egészséget, sok örömet kívánok:
Virágné Józsa Csilla

Vámospércs

(Sarudiné O. Enikő, 2012.08.25 17:16)

Tisztelt Igazgató Úr!
Őszinte elismeréssel gratulálok kitüntetéséhez, tevékenységéhez! Örömmel fedeztem fel oldalát böngészés közben - a heti 5 testnevelés óra, a mindennapos testnevelés bevezetése után kutakodva-, és köszönetemet szeretném kifejezni érte! Nagyon sok fontos, hasznos információt és segítséged ad olvasóinak, kollégáinak. Köszönöm!!!
További sikereket, eredményes munkát kívánok!
Tisztelettel: Sarudiné O. Enikő

Re: Vámospércs

(Petróczi Gábor, 2012.08.26 20:56)

Kedves Enikő!
Köszönöm a gratulációt! Az oldalt pedig azért csinálom, mert vannak ilyen kedves kollégák, akiknek öröm segíteni!

Kitüntetés

(Antal Mária, 2012.08.25 23:40)

Gratulálok Igazgató Úrnak kitüntetéséhez.
Oldalához keresőn keresztül jutottam, tömegsport foglalkozások számát kerestem 2012-ben.
Köszönöm válaszát:
2007-ben szakvizsgát szerzett diákja Debrecenből

Köszönet

(Pósta G. Judit, 2012.08.24 11:33)

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!
Sok szeretettel gratulálok a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéséhez. A nyáron több alkalommal fordultam Önhöz tanácsért, segítségért, melyet ezúton is köszönök. Jó egészséget, további lelkesedést kívánok ehhez az önzetlen munkához, amit végez.
" Bár az a lényeg, hogy az ember mindig magában higgyen, azért egy kis segítség másoktól nagy áldás tud lenni."

smihaly32@invitel.hu

(SCHREINER MIHÁLYNÉ, 2012.08.22 19:57)

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!

Gratulálok ahhoz a kiemelkedő és önzetlen munkához, amellyel segíti az oktatásban tevékenykedők munkáját.
Én az internetes böngésző útján találtam az Ön honlapjára, amikor a közalkalmazotti tanács választásával kapcsolatban voltak kérdéseim.
Eközben rengeteg hasznos információhoz jutottam.
Tisztelettel köszöntöm,
Schreiner Nihályné

Budapest

(Rosza Kornélia, 2012.08.22 19:30)

Tisztelt Igazgató Úr!
Először is engedje meg, hogy gratuláljak a kitüntetéséhez.
A google-n keresztül jutottam el az Ön oldalára, mikor az új Köznevelési Törvénnyel kapcsolatos dolgokra kerestem rá. Én nem vagyok vezető, de szaktanárként is nagyon hasznosnak találom a honlapját.
További jó munkát és egészséget kívánok Önnek!
Tisztelettel:
Rosza Kornélia

Nyíregyháza, Palánta u. 47

(Szabóné Varga Júlia, 2012.08.21 18:43)

Tisztelt Igazgató Úr!

Szívből gratulálok a kitüntetéshez, így ismeretlenül is.
Én még az előző évben megtaláltam ezt a honlapot, amikor Igazgatónk minőségfejlesztői feladatokkal bízott meg. Tudtam, hogy iskolai szabályzatnak jóval többnek kell lennie, mint nálunk volt, ezért a szabályzatokra kerestem rá. Így jutottam Önhöz. Annyira jónak találtam a honlapot, hogy gyakran visszatértem ide, ha segítség kellett. Szinte mindig kaptam választ, amit köszönök.
További jó munkát és egészséget kívánok.
Üdvözlettel
Varga Júlia

2451. Ercsi, Kodály Zoltán u. 12.

(Takács Katali, 2012.08.21 09:11)

Kedves Gábor!
Gratulálok az elismeréshez, nagyon megérdemelten kapta! Mi valamennyien, akik rendszeresen olvassuk hasznos tanácsait, csak köszönetünkkel tudjuk jutalmazni Önt, ezért nagy öröm, hogy kormányzati szinten is tudják, hogy mennyire sokrétű és hasznos munkát végez! Jó egészséget és további szakmai sikereket kívánok!

Kérdés

(Anita, 2012.08.19 21:13)

Tisztelt Igazgató Úr!

Szívből gratulálok én is a kitüntetéséhez! Véletlenül találtam erre az oldalra, nagyon hasznosnak és jónak tartom. Nagy segítség, ha tapasztalatlan intézményvezetőként ilyen tapasztalt embertől kaphatunk tanácsot, segítséget. Előre is köszönet érte. Szeretném tudni, hogy összevont osztályban (1. és 3. osztály) lehetséges-e két osztályfőnököt megbízni, iskolaotthonos formában szeretnénk ezt az összevont osztályt indítani. Lehet-e két naplót vezetni? Vagy egyet lehet csak?

Összevont osztályok

(Petróczi Gábor, 2012.08.20 21:12)

Kedves Anita!
Köszönöm kedves sorait!
A feltett kérdésben nem vagyok elég jártas. A józan ész alapján azt vélem, hogy egy (összevont) osztályhoz egy napló jár, semmiképpen nem kettő. Ezt indokolja az is, hogy egy (közös) foglalkozást tart a pedagóus egy időben. Annak nincs akadálya, hogy két osztályfőnököt bízzanak meg, de mindkettőnek ki kell fizetni a teljes osztályfőnöki pótlékot.

budapest

(hgabriella, 2012.08.19 20:26)

Tisztelt Igazgató Úr!
Szívből gratulálok a kitüntetéshez!
Az elmúlt évben sokszor kaptam Öntől segítséget,amit köszönök!
További sok sikert,erőt,jó egészséget kívánok!
H.Gabriella

Köszönet

(Perneki Lászlóné, 2012.08.19 19:25)


Tisztelt Igazgató Úr!

Köszönöm a problémámra adott megerősítő válaszát.
A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéséhez pedig gratulálok.

Pernekiné

Budapest

(Kovács Pál, 2012.08.19 18:18)

Kedves Kolléga!
A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéséhez szívből gratulálok.
Kérdésem:
Szociálpedagógusi szakkal tanulószobai foglalkozás 2012/2013 tanévben ellátható-e?

Szociálpedagógus

(Petróczi Gábor, 2012.08.19 19:07)

Kedves Pali!
A szociálpedagógia szakos kolléga a köznev. tv. 3. sz. melléklete szerint kollégiumi tanár, könyvtáros, szociálpedagógus és fejlesztő pedagógus munkakört tölthet be. Tanári/tanítói, így napközis tanári/tanítói munkakört nem.

Fejlesztőpedagógia

(Perneki Lászlóné, 2012.08.15 05:57)

Tisztelt Igazgató Úr!
Interneten keresgéltem a tanévnyitással kapcsolatos eddig megjelent jogszabályokat, így sikerült megtalálnom az Ön oldalát. Hálás köszönetemet fejezem ki, hiszen olvasgatva számos problémámra máris választ kaptam.Előző írásomban csak nagy vonalakban vázoltam a gondomat. Most konkrétabban: a végzettségem tanító, gyógypedagógus(tan.ak.szak)
A 2011-2012-es tanévben a következőek szerint végeztem a munkámat:
Általános iskola:23 fő tanuló.
A szakvéleményben megfogalmazottak alapján 18 fő tanulónak gyógypedagógus(ez a létszám 78,3%-a),2 főnek fejl.ped.(a létszám 13%-a), 3 főnek gyógyped. vagy fejl.ped.( a létszám 8,7%-a) közreműködése szükséges.(9 fő tanulót a Nev.Tan keretében fejlesztettem, szintén gyógypedagógusként.)
Az óvodában 11 főnek gyógypedagógus közreműködése szükséges.
A gyógypedagógusi pótlékot ez év januárjától kapom, saját magam keresgettem a törvényeket, amelyeket folyamatosan elutasítottak, hogy nem vonatkozik rám.
Kérdésem továbbra is: dolgozhatnék-e gyógypedagógusi státuszban, hiszen folyamatosan a gyógyped. végzettségemet használom. Ha fejlesztő pedagósusi végzettségem lenne akkor gyógy.pedagógust kellene alkalmazni a tanulók fejlesztéséhez?
Válaszát előre is köszönöm: Pernekiné

Fejlesztőpedagógia

(Petróczi Gábor, 2012.08.19 15:29)

Kedves Kolléganő!

Kicsit nehezen tudom áttekinteni az ön által leírt adatokat, nem vagyok e témakörben elég jártas. De az bizonyos, hogy az új köznevelési tv. 47.§ (4) bekezdésében feltételként írja gyógypedagógus alkalmazását. A 3. sz. mellékletben (a munkakörök felsorolásánál) is említ gyógypedagógus munkakört, továbbá fejlesztő pedagógust, amely gyógypedaógusi szakképzettséggel betölthető. Ennek alapján szerintem nyugodtan szerepelhet a kinevezésében gyógypedagógus. Én nem látok semmiféle akadályt.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »