Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minőségirányítás hatályon kívül

2012.08.23

Az alábbi előírások 2012. szeptember 1-jétől nincsenek hatályban! Elrendelte a 20/2012. (VIII.31.)  EMMI rendelet 194. §-ának a) szakasza:

 

3/2002. (II. 15.) OM rendelet

a közoktatás minőségbiztosításáról és minőségfejlesztéséről

 

Minőségfejlesztés a közoktatási intézményekben

4. § (1) A közoktatási intézményekben folyó minőségfejlesztés célja annak garantálása, hogy a közoktatási intézmények a társadalmi és a helyi igényeknek megfelelő szolgáltatásokat nyújtsanak. A közoktatási intézmény ennek érdekében folyamatos, önértékelésen alapuló minőségfejlesztési tevékenységet folytat. Az önértékelés keretében a közoktatási intézmény azonosítja partnereit, folyamatosan méri azok igényeit, illetve elégedettségét. A mérések eredményeinek elemzése alapján meghatározza szakmai céljait és szolgáltatásainak fejlesztését, amelyek megvalósításához intézkedési terveket készít. Az intézkedési tervek megvalósulását értékeli, és azok eredményeit felhasználja működésének folyamatos fejlesztéséhez.

5. § A nevelési-oktatási intézménynek a minőségirányítási program végrehajtásának értékelése során vizsgálnia kell azt, hogy az intézményi minőségpolitika és a minőségfejlesztési rendszer betöltötte-e a célját. Vizsgálni és értékelni kell továbbá a nevelési-oktatási intézmény eredményességét, így különösen a nevelési, illetve pedagógiai programban megfogalmazottak teljesülését, az intézményi nevelési, tanítási és tanulásirányítási módszerek, az alkalmazott tankönyvek, taneszközök, fejlesztő eszközök beválását, a teljesítményértékelés gyakorlatát, a szülők, a tanulók elégedettségét.

 

A minőségfejlesztési munka elismerésének rendje

9. § (1) A közoktatásról szóló törvény 118. §-ának (10) bekezdésében meghatározott kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítés (a továbbiakban: keresetkiegészítés) jár annak, aki a minőségfejlesztési szervezet (csoport) munkájában - a (3) bekezdésben meghatározottak szerint - részt vesz.

(2) A keresetkiegészítést meghatározott időre, a feladat ellátásáig - legfeljebb egy nevelési, egy tanítási évre - kell meghatározni, és havi rendszerességgel kifizetni. A keresetkiegészítés több alkalommal is megállapítható.

(3) A keresetkiegészítés összege a közoktatásról szóló törvény 118. §-ának (11)-(12) bekezdésében meghatározottak alapján megállapított és az intézmény rendelkezésére bocsátott összegnél - a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel - nem lehet kevesebb

a) a kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítés számítási alapja háromszáz százalékánál annak, aki a minőségfejlesztési szervezet (csoport) vezetését látja el,

b) a kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítés számítási alapja kétszáz százalékánál annak, aki a minőségfejlesztési szervezet (csoport) munkájában közreműködik.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Képek az iskolámról


 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

maria.koronas@gmail.com

(Koronás Mária, 2012.10.09 22:04)

Tisztelt Tanár Úr!
Akkor mi a helyzet, ha 2012. szept. 1-jétől újra kapom a minőségirányítási csoportban való munkáért a keresetkiegészítést?
Köszönöm!

Hiba korrigálása

(Derekasné Orosz Andrea, 2012.10.16 19:53)

Tisztelt Igazgató Úr!
2012. szeptember 1-jétől intézményemben minőségügyi vezetői feladattal bíztam meg, és pótlékot is adtam kolléganőmnek. A tanévnyitó országos fórumon még csupán az IMIP pedagógus teljesítményértékelés 2012. szeptember 1-jei helyi gyakorlatának befejezéséről tájékoztattak, és a szakértő véleménye szerint az intézményi önértékelés és a többi szakmai minőségfejlesztési feladat folytatható. Mit tegyek? Vonjam vissza a megbízást és vele együtt a pótlékot is?
Előre is köszönöm segítségét!

Re: Hiba korrigálása

(KePetróczi Gábor, 2012.10.16 20:41)

Kedves Andrea!
Nem minden szakértővel értünk egyet a minőségirányítási munkát illetően: én úgy gondolom, világosan látom a teendőket. Amit ön kérdez, az egyértelmű: mivel a 3/2001-es OM rendeletet a 20/2012. (VIII.31.) Emmi rendelet hatályon kívül helyezte, a szept. 1-jétől június 30-ig határozott időre adott keresetkiegészítés nem adható, hiszen a kivont reneletnek ez a szakasza nem hatályos. Tehát vonja vissza, mert ilyen címen nem adható. A rendelet hatályból kivont részei miatt nem kell folytatni a teljes körű minőségértékelési folyamatot. Egyetlen kérdéses dolog van: a közalkalmazottak teljesítményértékelési rendszere, amelyet a Kjt. előír. Ennek helyében 2013-tól a tanfelügyelet lép. Én nem foglallkoznék ezzel sem.

Re: Hiba korrigálása

(Petróczi Gábor, 2012.11.19 18:59)

Kedves Andrea!
Hát, pontosan fordított a helyzet: a 3/2001. OM rendeletet hatályon kívül helyezték (legalábbis nagy részét). Hatályon kívül van a minőségirányítási csoport tagjai számára adható 10 hónapos illetménykiegészítés, hatályon kívül van a komplex intézményértékelés kötelezettsége. Ha valamit még kell csinálni a minőségirányítási munkából, akkor az pontosan a 138-as rendelet és a Kjt. szerinti teljesítményértékelés.

Re: maria.koronas@gmail.com

(KePetróczi Gábor, 2012.10.16 20:43)

Kedves Mária!
Ahogyan ugyanezen a lapon az imént Andreának megírtam, ilyen címen nem kaphat keresetkiegészítést, mert a 3/2002-es OM rendelet nincs hatályban.

Re: maria.koronas@gmail.com

(Petróczi Gábor, 2012.11.19 18:54)

Kedves Mária!

Ha ön az igazság bajnoka és a maga ellensége, akkor feltétlenül szóljon, sőt írásban jelezze a munkáltatójának a téves kifizetést.
Ha nem, akkor hallgasson róla, mert 60 napon túl nem követelheti vissza a munkáltató.

dorkone67@freemail.hu

(Dorkó Sándorné Marika, 2012.09.20 14:25)

Tisztelt Tanár Úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy a minőségirányításra vonatkozó jogszabályváltozások az óvodákra is vonatkoznak?
Náluk is megszűnik a minőségbiztosítás?
Köszönöm a választ és jó munkát kívánok továbbra is!!
Dorkóné Marika

Re: minőségirányítás az óvodában

(Petróczi Gábor, 2012.09.20 20:45)

Kedves Marika!

Nincs különbség e tekintetben az óvodák és a közoktatási intézmények között.