Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyetemi hallgatóimnak

liceum.jpgEzen a lapon az egri Eszterházy Károly Egyetemen tartott előadásaim  tekinthetők meg pdf-fájlként letölthető formában, és a hallgatóknak szánt bejegyzéseim is itt olvashatók. Az előadásokat a pedagógus szakvizsga-képzésben résztvevő tanügyigazgatási szakértő, mérés-értékelés, minőség-menedzsment, vizsgaelnöki és más szakos hallgatóim számára tartom. Azt hiszem, a hallgatók szeretik az előadásaimat! Az előadásokat jó haszonnal olvashatják vezető kollégáim is.

 

Cikkek

Szakvizsgázó hallgatók vizsgája, 2017

2017.09.29

eger.jpgEz a bejegyzés az Eszterházy Károly Egyetem I. és II. éves szakvizsgázó pedagógus hallgatóinak 2017. december 12-i internetes vizsgájához nyújt segítséget. Tájékoztatást olvashatnak hallgatóim a vizsga időpontjáról, a vizsga módjáról, továbbá tanácsokat kapnak a vizsga letételéhez. Itt tekinthetik meg a vizsga tárgyát képező két előadás prezentációját is.

 

A 2015/16-os tanév őszi előadásai

2015.10.04

ertekeles-2.jpgA 2015/16-os tanév őszi előadásai, amelyeket az Eszterházy Károly Főiskolán október 3-án az I. évfolyam szakvizsgázó hallgatói, szeptember 19-én pedig a II. évfolyam mérés-értékelési szakos hallgatói számára tartottam meg, itt érhetők el. Mindkét előadás a vizsga tananyagát képezi.

 

Érettségi vizsga

2015.04.29

6773928908_f19fb2b8d2_b.jpgAz alábbi előadást az Eszterházy Károly Főiskola vizsgaelnöki szakos hallgatói számára "Az oktatás vizsgarendszere" tantárgy oktatásának részeként tartottam meg. A dokumentum pdf-formátumban letölthető. Megköszönöm Kocsis Anikó kollégánknak a 2015 augusztusi frissítésben való szíves közreműködését! A 2016. évi frissítést is elvégeztem.

 

Minősítés és portfólió-2014

2014.10.05

img_4151.jpgLegújabb előadásom a "Minősítés és portfólió" címmel a 2014. november 30-ig feltöltendő portfólió szabályait tartalmazza azok számára, akik 2014. április 30-ig jelentkeztek a 2015. évi pedagógus minősítési eljárásba. Az előadás az I. és II. éves hallgatók számára is a decemberi vizsga részét képezi.

 

Digitális kommunikáció

2014.10.05

pedag-5.jpgEzt az előadást másodéves főiskolai hallgatóim számára készítettem annak érdekében, hogy a záróvizsga kötelező témaköreként szereplő "digitális kommunikáció" portfólióelem elkészítését segítsem. A digitális kommunikációról szóló portfóliós fejezethez mindenkinek azt javaslom, hogy ne ragadjon le az internet és az elektronikus levelezés hasznosságának bemutatásánál, hanem részletezze a többi digitális kommunikációs lehetőséget is. Ehhez ad segítséget előadásom. És persze önmaga is haladjon előre a digitális kommunikációs sztrádán!

 

Pedagógus-továbbképzés

2013.11.26

holgy.jpgEz az előadás a pedagógusok továbbképzési rendszerével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról szól. Nagyon sok vezető és pedagógus kolléga fordul hozzám a hétéves kötelező továbbképzéssel kapcsolatos értelmezési, számítási problémákkal. A munkáltatók is rendkívül bizonytalanok az alkalmazás kérdésében: nagyon sok a pontatlanság. Nézze meg az előadást!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Eszterházy 2011 | Hozzászólások: 10

Munkaszervezés-minősítés-munkaidő

2013.11.02

geczi_annamaria.jpgA pedagógus szakvizsgaképzésben részt vevő I. éves hallgatóim számára 2014. október 4-én tartott előadás az iskolai és óvodai munka szervezési feladatairól, a pedagógusok minősítési rendszeréről és a tanfelügyelet külső értékelési rendszeréről.  Az előadás a december 16-i vizsga anyagát képezi.

 

SzMSz, pedagógiai program, házirend

2013.10.12

fejlodes.jpgAz előadás az SzMSz-ről szóló előadás átdolgozása. Kevesebb annál, mert nem szól részletesen az SzMSz mellékletét képező adatkezelési szabályzatról. Több annál, mert szól a pedagógiai program és a házirend átdolgozási követelményeiről. Az előadásba beszúrt dokumentumokat, amelyek az SzmSz, pedagógiai program és a házirend átdolgozásához szükséges cheklistát tartalmazzák, szintén ide másolom.

 

Tanácsok a portfólió szerkesztéséhez

2013.03.11

informacio.jpgA bejegyzés az Eszterházy Károly Főiskola szakvizsgázó hallgatói számára készült, akik záróvizsgájukra portfóliót készítenek. Az itt leírtak nem tekinthetők a Főiskola hivatalos álláspontjának, csupán egy tanár javaslatainak és segítő tanácsainak értelmezhetők.

 

Az SzMSz átdolgozási szempontjai 2012-ben

2012.09.21

liceum.jpgAz Eszterházy Károly Főiskola pedagógus szakvizsgára készülő tanügyigazgatási szakos II. éves hallgatói számára 2012. szeptember 22-én az SzMSz 2012. évi aktuális átalakításáról tartott előadásom tartalmazza a jogszabályok által előírt elemek felsorolását, az adatkezelési szabályzattal szemben támasztott követelményeket, valamint felhívja a figyelmet az SzMSz fölöslegessé vált mellékleteire.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Portrék rólam | Hozzászólások: 2

Prezentáció a portfólió bemutatására a záróvizsgán

2012.06.13

prezentacio.jpgA mai záróvizsgán (2012. június 13.) lehangoló tapasztalatokat szereztem sok hallgató portfólióját bemutató prezentáció meghallgatásakor. A prezentációk készítésének és bemutatásnak legfontosabb tapasztalatait teszem közzé a záróvizsgázó hallgatók számára. A hibákért részben a hallgatók, másrészben a főiskola hibáztatható, mert nem ismertettük tisztességesen a követelményeket. Jó, hogy hallottam Enikőt, Istvánt, Viktóriát és Erikát, így vannak jó példák is: köszönöm nekik!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Eszterházy-2012 | Hozzászólások: 0

Ellenőrzés az iskolában

2012.04.11

quality.jpgHogyan ellenőrizzék az igazgató és helyettesei az iskolában folyó munkát? Mik az ellenőrzés alapelvei? Képes-e hatékonyan ellenőrizni egy vezető azokon az órákon, amelyekhez nem rendelkezik megfelelő szakképesítéssel? Mire vigyázzunk a tanítási órák ellenőrzésekor?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Eszterházy 2011 | Hozzászólások: 0

Intézmények értékelése

2011.09.23

tablakreta.jpgMilyen a közoktatási intézményrendszer irányításának felépítése, hogyan kell szisztematikus iskolai adatbázist kialakítani, hogyan kell viszacsatolni a tapasztalatokat az intézmény fejlesztésébe. Ezt az előadásomat szeretem a legjobban (?), talán ez a legnépszerűbb is! Mindenesetre mindig ezzel kezdem a főiskolán a bemutatkozásomat!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Egyetemi hallgatóimnak | Fényképek: Eszterházy-2012 | Hozzászólások: 0